DFfR har besluttet… Pr. 14. maj må vi ro i Skjold igen – dog med overholdelse af nedenstående retningslinier.

Fra 14. maj anbefaler DIF og DFfR, at klubberne:

• Organiserer faste rohold på op til 10 personer.
  • Tillader roning i alle bådtyper under hensyntagen til, at der ikke befinder sig mere end 10 personer på bådpladsen/broen samtidig.

Jfr. Retningslinier fra DIF – så er udendørs idræt med kropskontakt tilladt, hvis der er tale om sporadisk kontakt.

• Øget fokus på hygiejne.

Med ovenstående anbefaling er der indlagt mere af den flexibilitet ind som mange roere har efterlyst gennem de sidste uger.

Det kræver fortsat, at de respektive klubbers medlemmer og bestyrelser tager situationen med alvor og efterlever myndighedernes anvisninger.

Myndighedernes generelle anbefalinger er:

• Alle tager ansvar for eget helbred og viser hensyn til andre
  • Ingen deltager mod egen vilje
  • Er man syg, eller har de mindste symptomer på sygdom, skal man blive hjemme.
  • Hvis man har været syg skal man følge myndighedernes råd for, hvornår man kan komme i klubben igen.
  • Ældre og eller sårbare medlemmer skal vi være særlige opmærksomme på og passe på. Derfor opfordres alle roere til selv at vurdere, hvordan man kan passe på sig selv og andre.
  • Overhold anbefalinger for social distance, hygiejne og hoste/nyse etik.
  • Medlemmerne møder op omklædte hjemmefra og bader hjemme.

Er klubbens bestyrelse i tvivl om, hvad der er optimalt i særlige situationer opfordres klubbestyrelser til at benytte et forsigtighedsprincip.

Roning på vand

Der kan trænes under kontrollerede forhold.

• Der kan trænes i små og faste grupperinger. Man bør prioritere faste ropartnere. DFfR anbefaler faste grupperinger a op til 10 personer. Kontakt rochef hvis du skal have hjælp til oprettelse af fast gruppe.
  • Der må kun være få personer i bådhallen og
    • max. 2 bådehold på bådebroen på samme tid eller
    • tilsvarende antal personer i kajakker
    • max. 2 bådehold på bådpladsen eller tilsvarende antal max. 10 personer for kajakker på bådplads/græsplæne
  • Man skal møde op omklædt og bade hjemme for at undgå smittespredning.
  • Man holder afstand til hinanden i henhold til myndighedernes påbud.
  • Man forsamles ikke i grupper på 10 eller derover i henhold til myndighedernes påbud.
  • Efter roning SKAL kajak, robåd, pagaj, årehåndtag vaskes med vand og sæbe, skylles med rent vand og tørres med en klud. Man behøver ikke sjaske bådende ind i sæbe med børster, men det er fint at bruge en sæbedyppet klud til aftørring. Det er dog vigtigt at specielt årehåndtag og pagajer vaskes grundigt med børste og sæbevand
  • For kajak et det vigtigt at vaske omkring cockpit, dækliner, luger, bærehåndtag og fodspark
  • For inrigger er det ræling, fodspark, sæder bundbrædder, styreline evt. låg på for- og agterrum
  • Vask pagaj, pumpe, flyder, vest og spraydeck
  • Der står spande, børster og sæbe ved vandslangen
  • Der er adgang til afspritning eller/ og håndvask med sæbe i bådhallen i henhold til myndighedernes påbud.
  • Klubredningsveste skal så vidt muligt benyttes af én person medmindre den rengøres (afvaskes med sæbevand) efter brug.
    • Eller brug den samme og sæt navn på
    • eller opbevar den i dit garderobeskab.
  • Enhver har eget ansvar for at begrænse muligheden for smittespredning.
  • Vær opmærksom på alle berøringspunkter i bådehallen, dørhåndtag, keyboard for udskrivning af både mv. Afsprit berøringsflader.
  • Der skelnes IKKE mellem aktiviteter til lands og vands. Reglerne gælder al udendørsaktivitet.

Roning indendørs fortsat ikke muligt

Myndighederne har fortsat IKKE åbnet for indendørs idrætsaktiviteter. DFfRs hovedbestyrelse anbefaler, at alle Roklubber fortsat respekterer dette. Således er indendørs ergometerroning eller anden form for indendørs træning fortsat IKKE er muligt.

• Omklædningsrum og badefaciliteter er fortsat lukkede
  • Toiletter er åbne, rigelig sæbe, håndsprit og papirshåndklæder forefindes
  • Ergometerroning kan foregå udendørs med god afstand mellem ro-ergometrene i små og faste grupperinger. Man bør prioritere faste ropartnere.

Der er sat 2 romaskiner i værkstedet, som er er lige til at køre ud på bådpladsen

• Ergometeret rengøres grundigt med sæbevand samt sprittes af efter brug.

Hvornår gælder retningslinjerne fra?

DFfRs Hovedbestyrelse følger situationen tæt og orienterer, når vi ser mulighed for at anbefale yderligere aktivitet.

Idrætten udgør samlet set en meget stor del af aktiviteten i samfundet. Derfor er det vigtigt, at også roklubber holder sig til de nævnte begrænsninger. I modsat fald risikerer vi en hurtig modreaktion og nedlukning.

Vi tilstræber hele tiden at holde hjemmesiden www.roning.dk opdateret med seneste nyt om corona situationen.